HTML

Chelsea FC

Chelsea FC rajongói blog Hírek, átigazolási pletykák. stb.

Friss topikok

HTML

Linkblog

Ancelotti: Rooney miatt egyemberes az MU

2010.01.27. 11:48 :: Flashly

Még három és fél hónapig tart az angol labdarúgó-bajnokság, de az egyik aranyesélyes csapat edzője már a közvetlen hajrára gondol. Nem meglepő, hogy a Chelsea-t irányító Carlo Ancelotti elismeréssel szól az ellenfelekről, de állítása szerint a címvédő Manchester United esélyeit nagyban meghatározza, hogy szinte egyemberes csapattá alakult Cristiano Ronaldo tavaly nyári távozása óta.

Tény, a portugál zseni idejében jóval látványosabb volt a Vörös Ördögök stílusa, igaz az eredményesség terén még nem lehetnek tapasztalataink. Ronaldóval három bajnoki címet nyert az együttes, 2007-ben elhódította a BL-t, tavaly pedig döntőt játszott. A Real Madrid új ásza temérdek találattal keserítette az MU ellenfeleit, ezt a szerepet venné át a csapatban Wayne Rooney, aki az elmúlt években sem fukarkodott a gólokkal…

A Chelsea élén álló Ancelotti úgy véli, éppen az angol futballista teljesítménye miatt lehet sebezhető az MU, legalábbis abban az esetben, ha Wazza rosszabb formába kerül vagy esetleg megsérül. Az olasz edzőfejedelem saját csapatának példáját hozta fel indoklásként

„Didier (Drogba) nem volt velünk az elmúlt hetekben, de így is újabb fantasztikus játékosaink léphettek előre. Egyértelmű: Nicolas Anelka és Daniel Sturridge is nagyszerűen teljesített"
– méltatta csatárait az itáliai tréner.

Az elefántcsontparti ász az Afrika-kupa okán hagyta ki a januári Chelsea-csatákat, de válogatottja már a negyeddöntőben bukott. Így Drogba hamarosan visszatérhet, igaz távolléte nem látszott meg, az Ancelotti-együttes mindhárom összecsapását simán megnyerte.

„Rooney nélkül pokolian nehéz dolga lenne a Unitednek, kevés esélye maradna a bajnoki címre. Ő a legfontosabb játékosa a manchesteri csapatnak, sorsdöntő a jelenléte" – méltatta Wazzát a Chelsea-főnök.

Rooney a mostani szezonban 22 bajnokin lépett pályára, 19 gólt szerzett. Mögötte Dimitar Berbatov áll a klubranglista második helyén, 7 találattal...A Chelsea-nél Drogba (14), Frank Lampard (8) és Anelka (7) a top3 sorrendje.

„Mi Didier nélkül is esélyesek lennénk az aranyéremre, hiszen Anelka vagy más topcsatár lépne a helyére – érvelt csapata mellett Ancelotti, majd kitért az esélyekre is. – Tartanunk kell a lépést az Arsenallal és a Uniteddel, mert rendkívül szoros befutóra számítok a Premier League-ben.”

Forrás: Sporthirado.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thechelseafc.blog.hu/api/trackback/id/tr381706132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása