HTML

Chelsea FC

Chelsea FC rajongói blog Hírek, átigazolási pletykák. stb.

Friss topikok

HTML

Linkblog

Siker a Kakuta-ügyben: törölték az eltiltást

2010.02.04. 19:08 :: Flashly

A Chelsea-t a FIFA tiltotta el két átigazolási időszaktól, mivel úgy ítélte meg, az angol egyesület szabálytalanul szerződtette Gael Kakutát a francia Lens-tól.

A klub fellebbezett az ítélet ellen, és végül megállapodott a Lens-nal a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) előtt.

"Örülünk, hogy baráti megoldása született az ügynek, amelyet elfogadott a CAS, és elismert a FIFA is. A célunk az volt, hogy együttműködjünk a Lens-nal, és lezárjuk az ügyet, és a két klub erősítette a kapcsolatát, ami az eredménye annak, hogy az ügy mindenki számára megelégedéssel zárult” – értékelte a döntést Bruce Buck elnök. Egyúttal bejelentete, hogy a Chelsea kompenzációt fizet a Lens számára.

Ron Gourlay ügyvezető annyit mondott: "természetesen elégedett vagyunk, hogy a Chelsea-t tisztázták, és az ügy végleg lezárult."

A CAS közleménye szerint megállapodás jött létre a Chelsea, a Lens és Gael Kakuta között, ezzel véget vetve a bírósági folyamatnak, amelynek a FIFA is részese volt. A megegyezés során a két egyesület és a futballista elismerte, hogy Kakuta Lens-nal kötött szerződése nem érvényes, vagyis ennek értelmében nem mondhatta fel azt idő előtt, és így a Chelsea sem lehetett felelős azért, hogy ennek felbontására bírja rá. Mindezek következményeként a Chelsea és a játékos ellen kiszabott eltiltás semmis.

A felek kérésének megfelelően a megállapodást bizalmasan kezelik, és a CAS nem fűz hozzá kommentárt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thechelseafc.blog.hu/api/trackback/id/tr421730008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása