HTML

Chelsea FC

Chelsea FC rajongói blog Hírek, átigazolási pletykák. stb.

Friss topikok

HTML

Linkblog

Beharangozó: Chelsea – Arsenal

2010.02.06. 18:41 :: Flashly

A hazai csapat: Chelsea

Cél: a három pont!
A vasárnapi meccs nem „csak” egy derbi lesz, hanem élet-halál harc, mivel a hazaiaknak kötelező a három pont begyűjtése, ahhoz, hogy továbbra is az első helyen álljanak. Vendég részről is égető szükség van mind a három bajnoki pontra, hiszen egy esetleges vereséggel még jobban leszakadnának az Ágyúsok a dobogó legfelső fokától. A Chelsea játékosai hét közben pótolták a Hull City ellen elmaradt Premier League találkozót, s tán a londoni labdarúgók már fejben az Arsenal elleni derbin jártak, s ezért születhetett 1-1-es döntetlen a kieső jelölt csapat otthonában.

Már csak tizennégy forduló van hátra a bajnokságból, s nagyon szoros a PL tabellája, az elsőtől az utolsó helyig. Az egyértelmű, hogy három csapat között dől majd el idén is a bajnoki cím sorsa (Arsenal, Chelsea, Manchester United), s az is biztos, hogy ismét rendkívül izgalmas lesz az angol legfelsőbb pontvadászat hajrája, így nem árt odafigyelni a közvetlen üldözőkre.

Arsenal következő hat mérkőzése
Február 7.- Chelsea (idegenben)
Február 10. - Liverpool (otthon)
Február 17. - Porto (Bajnokok Ligája, idegenben)
Február 20. - Sunderland (otthon)
Február 27. - Stoke (idegenben)
Március 6. - Burnley (otthon)

Manchester United következő hat mérkőzése
Február 6. - Portsmouth (otthon)
Február 10. - Aston Villa (idegenben)
Február 16. - AC Milan (Bajnokok Ligája, idegenben)
Február 20. - Everton (idegenben)
Február 28. - Aston Villa (Carling Cup döntő, Wembley)
Március 6. - Wolves (idegenben)

Chelsea következő hat mérkőzése
Február 7. - Arsenal (otthon)
Február 10. - Everton (idegenben)
Február 13 - Cardiff (FA kupa, otthon)
Február 20. - Wolves (idegenben)
Február 24. - Inter (Bajnokok Ligája, idegenben)
Február 27. - Manhester City (otthon)

Az egykori Arsenal játékos Ashley Cole hét közben már kapott egy kis szerepet a Hull ellen, de vasárnap már kezd az Ágyúsok ellen. John Obi Mikel is megérkezett már az Afrikai Nemzetek Kupájáról (ahol 3. lett a nigériai válogatottal), így akár ő is játszhat hétvégén. Sérült Juliano Belletti, Michael Essien és José Bosingwa, nekik heteket kell még kihagyni. Hétvégén tehát Carlo Ancelotti szinte a legerősebb csapatát küldheti pályára, -Cech, Ivanovics, Terry, Carvalho, A. Cole, Ballack, Deco, Lampard, Malouda, Anelka, Drogba- ellentétben Arséne Wengerrel, de erről később.

A Chelsea nagyszerűen teljesített idén a big4 többi tagja ellen, hiszen Ancelotti fia mind a három meccsüket megnyerték, s még csak gólt sem kaptak a Liverpool, az Arsenal és a Manchester United ellen. Míg a Kékek a legjobbak, addig az Ágyúsok a legrosszabbak ebben az összeállításban, mivel a négyből három meccset elveszítettek, s kilenc gólt kaptak. És kitehet majd arról, hogy vasárnap meg legyen a tizedik vagy a tizenegyedik bekapott gól? Nem más, mint az elefántcsontparti csatár Didier Drogba, aki az Arsenal mumusa, hiszen az utolsó kilenc Ágyúsok elleni találkozóján tíz gólt szerzett.

Ancelotti fiai összességében már tizenkét találkozó óta nem találtak legyőzőre, a bajnokságban pedig kilenc meccs óta (öt győzelem, négy döntetlen). Hazai pályán különösen jól teljesítenek a játékosok, mivel huszonhárom bajnoki óta nem kaptak ki a Stamford Bridgen. Utoljára itt az Arsenal tudott nyerni 2-1 arányban, 2008. november 30-án, még a Scolari éra alatt. Ennek a jó szereplésnek egyik alappillére a jó védekezés és a kapott gól nélkül lehozott meccsek. A Chelsea mindezidáig tizenegy mérkőzésen nem kapott gólt a bajnokságban. Amennyiben pályára lép John Obi Mikel vasárnap, akkor azt a századik alkalommal teheti majd meg a bajnokságban, mint Chelsea játékos.

A vendégek: Arsenal

Mini töri
A klub hivatalos neve Arsenal Football Club, azonban megszületésükkor 1886-ban még a Dial Square névre hallgattak. A klub beceneve az Ágyúsok, hivatalos színei a piros és a fehér. Szentélyük a gyönyörű, újépítésű Emirates stadion, mely valamivel több, mint hatvanezer szurkoló befogadására alkalmas. Az új létesítménybe 2006-ban költöztek, miután elhagyták a legendás Highburyt.

A klub tizenháromszoros angol bajnok, s tízszeres FA kupa győztes. Utoljára a 2003-04-es Premier League kiírást sikerült megnyerniük, de akkor világraszóló sikert alkottak, mivel veretlenül lettek bajnokok. Mikor az Ágyúsok bármely nagy klubbal meccselnek az rangadónak van kikiáltva, azonban van egy találkozó, amelyre ráillik az igazi rangadó kifejezés, ez pedig a Tottenham elleni észak-londoni derbi. Egy friss, 2009-es adat szerint az Arsenal a világ harmadik leggazdagabb klubja. Vagyonuk egyes becslések szerint 1,2 milliárd dollár. Nem csak a férfi csapata kiemelkedő az Ágyúsoknak, hanem a hölgyeké is, hiszen az Arsenal Ladies Anglia legsikeresebb női klubja.

Az Arsenal-lufi ismét kipukkadt?
Mint minden évben az Ágyúsok nagy vehemenciával vágnak neki a bajnokságnak, s a bajnoki címért indulnak a háborúba. Idén is így volt, megesett, hogy tizenegy pontos hátrányt dolgoztak le a Chelseavel szemben, de ahogy azt volt az eddigi években is, februárra, tavaszra mindig kipukkad az Arsenal, s ez többek között az Ágyús-betegségnek köszönhető, az az a sérüléseknek.

Most is több maródi van a vendégoldalon. A legnagyobb név a hiányzók közül, a holland gólzsák Robin van Persie, aki ebben a szezonban talán már pályára sem léphet, de sérült továbbá Djourou, Vela, Eduarda, Gibbs és Merida. Így talán szinte ugyanazt a kezdőt küldi majd Wenger pályára, mint tette azt múlt hét vasárnap a Manchester United elleni 1-3-as vereség alkalmával. Almunia; Sagna, Gallas, Vermaelen, Clichy, Song, Denilson, Rosicky, Arshavin, Nasri.

Az Ágyúsok sorozatban tíz mérkőzésen veretlenek voltak múlt vasárnapig, s reméljük e hét végén sem sikerül megszerezniük a három pontot. Nem lesz ez egyszerű feladat, hiszen a Chelsea ellen az utóbbi tizenöt meccsből, mindössze kettőt tudtak megnyerni, öt döntetlen és nyolc vereség mellett. Legutóbbi négy találkozójuk alkalmával, mindig a vendégcsapat tudott nyerni (3 Chelsea, 1 Arsenal győzelem).

Tény viszont, hogy a legtöbb gólt a bajnokságban, eddig az Ágyúsok szerezték, szám szerint kereken 60-at, 24 PL találkozó alatt. Amennyiben nyer a Wenger csapat, a francia mester 300. bajnoki győzelmét ünnepelhetné, a piros-fehérek kispadján. A gall mester, csak a skót, Sir Alex Ferguson előzi meg. Nem csak hazai oldalon (Mikel), de a vendégeknél is lesz jubiláló, méghozzá az ex-Chelsea bekk, William Gallas, aki 100. alkalommal lép pályára bajnokin, mint Ágyús. A Kékeknél 225 találkozón lépett pályára 2001 és 2006 között.

Hasznos információk

A Chelsea-Arsenal londoni derbit, a Premier League 25. fordulójából élőben közvetíti a Eurosport 2, magyar idő szerinti öt órai kezdettel, vasárnap. Az összecsapás játékvezetője Mike Dean, két segítője a partvonal mentén Simon Beck és Richard West, a negyedik számú asszisztens Peter Walton lesz. Jó szórakozást kívánunk és Come on Chelsea!

Forrás: Chelseafc.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thechelseafc.blog.hu/api/trackback/id/tr941734662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása