HTML

Chelsea FC

Chelsea FC rajongói blog Hírek, átigazolási pletykák. stb.

Friss topikok

HTML

Linkblog

Beharangozó: Inter – Chelsea

2010.02.24. 00:32 :: Flashly

Minden szempár Milánóra figyel

A forduló talán legpikánsabb és legjobban várt találkozója zajlik majd szerda este a Giuseppe Meazza zöld gyepén. Ezen a napon még egy Bajnokok Ligája találkozót játszanak, a CSKA Moszkva fogadja a Sevilla csapatát, de ezt a mérkőzést nem sokkal hat óra után játsszák, így elfogultság nélkül jelenthetjük ki, hogy minden szempár Milánóra figyel majd este. Ez nem egy meccs lesz, hanem a meccs. Többféle módon lehetne aposztrofálni a találkozót, Mourinho egykori csapata ellen, Ancelotti az örök riválisa az Inter otthonában szerepel ismét, s már maga a tény, hogy az olasz bajnok Inter fogadja az angol listavezető Chelseat.

Kétségtelen, hogy az elmúlt években szárnyal az Inter a Seria A-ban, sorra nyeri a bajnoki címeket, de ez annak is köszönhető, hogy nem volt igazi riválisuk, aki az egész szezon alatt nyomás alatt tudta volna őket tartani. Annak ellenére, hogy hazájában sorra nyeri a címeket a milánói csapat, az európai porondon mégsem teljesít oly fényesen, tavaly is már a legjobb tizenhat között kiestek (reméljük idén sem jutnak tovább) a Manchester United jóvoltából. De azelőtt, a 2007/08-as szezonban sem vigéckedtek sokáig, ekkor szintén egy angol klub, a Liverpool parancsolt megálljt az Internek. Ha a statisztikát nézzük, jó esély van rá, hogy ismét egy szigetországi csapat verje ki a milánói kék-fekete gárdát.

Az Inter a hétvégén a Sampdoria csapatát fogadta, s gólnélküli döntetlent játszottak. Első hallásra azt képzelhetjük, hogy biztosan tartalékosan léptek pályára és a „b” csapat hozta le a meccset, de ez nem így van, sőt. Az alapcsapat játszott, de a félidőre a hazaiak már csak kilenc emberrel voltak a pályán, s ennek függvényében nagy bravúr az egy pont. A Chelsea is a legerősebb kezdőjével lépett pályára a Wolverhampton ellen, legalábbis a sérült alapembereket leszámítva. A Kékek 2-0-ra nyertek, de alig ha játszottak legfeljebb félgőzzel és még így sikerült Didier Drogba két góljával verni az újoncot.

Az Inter játékosok talán már február 10-e óta a BL találkozón jártak fejben, hiszen azóta lejátszottak három bajnokit, s mind háromon döntetlent értek el. Utoljára a Cagliarit verték otthon a bajnokságban 3-0-ra, még február 7-én. A londoniak utóbbi öt meccsükből hármat megnyertek, egyszer-egyszer kikaptak illetve döntetlent játszottak. A két csapat utoljára egymással a nyáron, az USA-ban találkozott, egy felkészülési tornán, s akkor a Chelsea nyert 2-0 arányban. Góljainkat Didier Drogba és Frank Lampard (büntetőből) szerezte.

Érdekesség, hogy az elmúlt BL kiírásban a legjobb tizenhat között az Inter angol, a Chelsea olasz csapatot kapott a Juventus személyében, s mindkét ágról az angol gárda jutott tovább. Abban a szezonban a még Guus Hiddink által dirigált londoni együttes egészen az elődöntőig jutott el, de ott jött a Barcelona, illetve Iniesta és így a katalánok jutottak be a fináléba, amit meg is nyertek a Manchester United ellen.

Azonban már más a helyzet. Ha lehet mondani, a BL-specialista Carlo Ancelotti ül a Chelsea kispadján, s ki tudná nála jobban a Bajnokok Ligája serlege elhódításának receptjét. Mellesleg az Inter csapatát is ismeri, hiszen nyolc éven át volt a városi rivális AC Milan mestere. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Mourinho pedig a Chelseat ismeri, mivel a portugál három éven át irányította a Kékeket. A luzitán mester viszont kijelentette, hogy a mostani Chelsea az övéhez képest csak a nevében egyezik.

Most pedig essen pár szó magukról a főszereplőkről, azaz a játékosokról. Hazai oldalon nem léphet pályára Cristian Chivu, Marco Materazzi és Davide Santon, utóbbi kettő csak ezt a meccset hagyja ki. Marco Ballotelli a „közönség kedvenc” azonban újra ott van az Inter keretében, annak ellenére, hogy hétvégén nem nevezte őt a Sampdoria ellen a Special One. És végére a jó hír a hazaiaknak, rossz a vendégeknek, hogy Julio Cesar tudja vállalni a játékot vasárnapi autóbalesete ellenére is.

Az Inter várható kezdője (4-3-1-2): Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti; Cambiasso, Muntari, Thiago Motta; Sneijder; Eto'o, Milito

A Chelseanél is van jó hír, méghozzá az, hogy a két brazil védő, Alex és Belletti ismét egészséges, így elutaztak a csapattal a divat fővárosába. Kevésbé örömteli hír, hogy Jurij Zsirkov megsérült a hétvégén a Wolves ellen, így nem is tartott a kerettel, csakúgy mint a másik bal bekk, Ashley Cole, aki a szezon végéig nem is léphet pályára, boka törése miatt. Ancelottinak tehát főhet a feje, hiszen a védelem bal oldalára nincs embere. A szakértők szerint a kényszer szélső bekk, Branislav Ivanovics helyettesítheti az oroszt. Továbbá José Bosingwa, Michael Essien és Deco sem bevethető szerda este, ellenben Frank Lampard, aki kiheverte vírusos fertőzését.

A Chelsea várható kezdője (4-3-3): Cech; Ivanovics, Terry, Carvalho, Belletti; Ballack, Mikel, Lampard; J.Cole, Drogba, Anelka

Hasznos információk

Az Inter Milan – Chelsea FC Bajnokok Ligája mérkőzést élőben közvetíti a DigiSport, szerda este 20:45 perces kezdettel. A találkozó játékvezetője a tapasztalt, spanyol Mejuto Gonzalez, két segítője a partvonal mentén Calvo Guadamuro és Yuste Jimenez, a negyedik számú asszisztens pedig Fernandez Borbalan lesz. Jó szórakozást kívánunk és Come on Chelsea!

Forrás: Chelseafc.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thechelseafc.blog.hu/api/trackback/id/tr391785687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása