HTML

Chelsea FC

Chelsea FC rajongói blog Hírek, átigazolási pletykák. stb.

Friss topikok

HTML

Linkblog

Goal.com Karácsonyi vásárlás: Ki érkezhet a Chelsea-be?

2009.12.21. 20:04 :: Flashly

A Goal.com különleges átigazolási cikkében most a Chelsea-t vette gorcső alá, kik lehetnek az esetleges érkezők, avagy olyan távozók, akiket belevonnak egyes tárgyalásokba.

Carlo Ancelotti - Chelsea (Getty Images)

A Chelsea 2 fő dolog miatt vehet játékosokat januárban, az egyik, hogy Salomon Kalou, Didier Drogba, Michael Essien, és John Obi Mikel sem lesz elérhető a csapat számára, hiszen ők elutaznak az Afrika kupára.

A másik, hogy Roman Abramovich szeretné, ha a csapat az összes megszerezhető Premier League pontot megszerezné, s ezzel másodszor is megnyerné a csapat a bajnoki címet mialatt ő a tulajdonos.

Lássuk tehát a jelölteket:

Kapus poszt:

Kapus poszton minimális találgatások láttak csak napvilágot, s ezek is talán csak amiatt, mert az utóbbi időben nem teljesített megfelelően a Chelsea elsőszámú kapusa, Petr Cech.

Bár Ancelotti nem hibáztatja őt: "A klubnál mindenki úgy gondolja, nekünk van az egyik legjobb kapusunk a világon, ebben biztos vagyok." - áradozott, majd folytatta:

"Ő egy nagyon profi játékos, ügyesen tartja kézben a dolgokat, akkor is ha jól, és akkor is ha rosszul cselekszik."

A Chelsea tulajdonosa, Abramovich és a szülőföldje közti kapcsolat miatt, az orosz milliárdos szívesen látná csapatában a CSZKA Moszkva kapusát, Igor Akinfeev-et, ami nem is meglepő. A 23 éves játékos már most rendkívüli szerepet tölt be mind a klubcsapatában, (ahol már 17 évesen bemutatkozott a nagycsapatban) mind pedig a nemzeti színekben, de az ő igazolása azt jelentené hogy Cech kapusnak bizonyosan távoznia kellene.

Cech nem volt magabiztos mostanában a rögzített helyzetekből érkező labdáknál, főleg nyomás alatt, de úgytűnik újra gyorsan jó formába tudott lendülni. Akinfeev jelenleg nem eladó, és a Manchester United is szeretné csapatában tudni, hogy a jó öreg Edwin Van Der Sar-t váltsa.

 

Védelem:

Az Everton feltörekvő sztárja, Jack Rodwell, és a Bolton Wanderers védője, Gary Cahill is szóbakerült mint lehetséges érkező, akit Ancelotti átköltöztetne a Chelsea-be.

Ezidő alatt, Ricardo Carvalho-t a Real Madrid-al hozták kapcsolatba, aki a Porto-tól érkezett 20 millió fontért.

A két találgatásból Jack Rodwell érkezésére van nagyobb esély, aki fontos szerepet tölt be David Moyes alakulatában, s akiben a következő Rio Ferdinand-ot látják.

Rodwell a ghánai Michael Essien, és a nigériai John Obi Mikel helyére érkezne, amíg ők távol lesznek az Afrika Kupán, tehát a két afrikai távollétében rá épülne Ancelotti "gyémántja".

Az extra kiadás kicsit pénzszórásnak tűnhet, hiszen így az angol fiatal csak 1 hónapig lenne állandó szereplő, és nemtudni mi lesz majd vele ha visszatér Essien és Mikel, mindenesetre majdnem az élén szerepel a Chelsea kívánságlistáján, és okos vétel lehet.

Nagyon ígéretes játékos, szerepelhet a Bajnokok Ligájában is, és a védelemben is bevethető.

Ha ajánlatot tesz érte a Chelsea, belevonhatják a tárgyalásokba Paulo Ferreira-t is, aki alig-alig kap lehetőséget az alakulatban.

 

Középpálya:

Folytatva a fiatalosítást, két fő célpontja is van a Chelsea-nek, aki a Le Mans sokoldalú jobbszélsője, Sébastien Corchia, és a Napoli tehetsége, Marek Hamsik.

Corchia Jose Bosingwa-val, és Branislav Ivanovic-al küzdhet meg a jobbhátvéd posztjáért, de egyaránt játszatható a középpálya jobb oldalán is. Corchia nemrég írt alá új szerződést a Francia ligás csapatával, de ő egy jövőbeli sztárjátékos, így a klubja könnyen elengedheti egy nagyobb csapathoz hogy pénzt keressenek vele.

Hamsik-ra időközben a "Frank Lampard" típusú játékos feliratot tűzték, aki 16-ostól 16-osig futkozik, és 22 évesen már éppen abban a korban van, amikor kihívhatja Lampard-ot. Egyébként érdeklődik iránta a Manchester United is.

A két előbb említett játékos közül Hamsik érkezése a valószínűbb, habár, nem kis összegű csekket kellene átnyújtani a Napoli igazgatójának, Aurelio De Laurentiis-nek, aki mindent megtesz azért, hogy Olaszorság nyugati felén tartsa a játékost.

A Chelsea-t szóbahozták még a Middlesbrough szélsőjével, Adam Johnson-al, az Inter száműzött játékosával, Patrick Vieira-val, a Bayern München támadójával, Franck Ribéry-vel, a Barcelona középpályásával, Yaya Touré-val, és a Roma harcosával, Daniele De Rossi-val.

Támadósor:

Az Atletico Madrid varázslója, Sergio Agüero, egy termékeny csatár a spanyol fővárosban, aki állítólag nagyon közel áll ahhoz, hogy a Stamford Bridge-re költözzön a nyáron, és az Argentín csatár nagy érdeklődést is nyújtott ezirányban.

A Chelsea szurkolótábora nemrég élőben is szemügyre vehette Agüero tehetségét, amikor a csapat az Atletico Madrid-al mérkőzött meg a bajnokok ligája csoportkörében, és a kis Argentín szabadrúgásból be is vette az angolok kapuját.

A Valencia csatára David Villa szintén szerepel a kívánságlistán, és a kecsegtető tényezők is mellette szólnak, hiszen nem szerepelt idén a Bajnokok Ligájában, és a "Denevérek" pénzügyi gondjai garantálná a gyors átigazolást.

Mario Balotelli, noha jelentések szerint az Arséne Wenger irányította Arsenal élénken érdeklődik a játékos iránt, Balotelli, mint Agüero, megfelelő életkor lenne a Chelsea számára.

Didier Drogba és Nicolas Anelka is élvezheti a gazdag tulajdonos bizalmát a remek formájuknak köszönhetően, de közel állnak a 30-hoz. Balotelli csak 19 éves, és egy játékos plusz pénz ajánlat lehet hogy megtudná győzni Mourinho-t, hogy elengedje a csatárt, hiszen olyan játékos érkezne cserébe, akit már jól ismer, ez pedig Salomon Kalou.

Érkezők (4): Jack Rodwell (Everton), Sebastien Corchia (Le Mans), Marek Hamsik (Napoli), Mario Balotelli (Inter).

Távozók (2): Salomon Kalou, Paulo Ferreira.

Forrás: Goal.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thechelseafc.blog.hu/api/trackback/id/tr541614239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása