HTML

Chelsea FC

Chelsea FC rajongói blog Hírek, átigazolási pletykák. stb.

Friss topikok

HTML

Linkblog

Maradonánál Drogba volt az év játékosa

2009.12.22. 14:23 :: Flashly

Mint hétfőn megírtuk, Lionel Messi az Aranylabda után a FIFA Év játékosa-díját is bezsebelte. Az argentin klasszis nagy fölénnyel előzte meg a második helyen végző Cristiano Ronaldót, magasan őt tették a legtöbben az első helyre a szövetségi kapitányok és a válogatottak csapatkapitányai közül. Azonban mint minden évben, most is akadt néhány érdekesség abban, hogy ki kire szavazott. Ezekből mazsoláztunk.

Didier Drogba nem került be a legjobb öt játékos közé, ám az elefántcsontparti csatárt „nagy nevek” látták a legjobb futballistának 2009-ben: a csapatkapitányok közül több afrikai játékos mellett a brazil Lúcio és az angol John Terry, a szövetségi kapitányoknál pedig Diego Maradona, Raymond Domenech és Egil Olsen, a mianmari válogatottat irányító horvát Drago Mamicról már nem is beszélve. Drogba nemcsak szavazatokat kapott, hanem mint az elefántcsontparti nemzeti tizenegy csapatkapitánya, ő maga is voksolhatott. Nem mást, mint Samuel Eto’ót tette az első helyre, az Inter kameruni támadója azonban ezt nem „viszonozta”, mivel korábbi barcelonai klubtársát, Messit találta a legjobbnak.

Az ír válogatottat képviselő Marco Tardelli szíve haza húzott, hiszen a szintén olasz Gianluigi Buffont jelölte az első helyre, Joachim Löwnél Xavi, Dick Advocaatnál Michael Ballack, míg Otto Rehhagelnél Andrés Iniesta volt a nyerő. Fernando Torres is az élen végzett néhány szavazónál, így Dungánál, Berti Vogtsnál, Javier Aguirrénél, valamint a Maldív-szigetek válogatottját irányító Urbányi Istvánnál is.

Mint korábban megírtuk, magyar részről Erwin Koemannál Messi, Xavi, C. Ronaldo, míg Juhász Rolandnál Messi, Ibrahimovic, Puyol volt a sorrend.

Messi személyében egyébként először nyert argentin játékos, illetve hetedszer Barcelona-futballista (korábban Romário, Rivaldo, Ronaldo és Ronaldinho nyert a katalán csapatból, utóbbi kettő kétszer is).

NÉHÁNY SZÖVETSÉGI KAPITÁNYI SZAVAZÓLAP 

Erwin Koeman (Magyarország): 1. Messi 2. Xavi 3. C. Ronaldo
Diego Maradona (Argentína): 1. Drogba 2. Rooney 3. Ibrahimovic
Fabio Capello (Anglia): 1. Messi 2. F. Torres 3. Buffon
Marcello Lippi (Olaszország): 1. Messi 2. Xavi 3. Iniesta
Raymond Domenech (Franciaország): 1. Drogba 2. Buffon 3. Rooney
Dunga (Brazília): 1. F. Torres 2. Lampard 3. Drogba

 

NÉHÁNY CSAPATKAPITÁNYI SZAVAZÓLAP 
Juhász Roland (Magyarország): 1. Messi 2. Ibrahimovic 3. Puyol
Javier Mascherano (Argentína): 1. Essien 2. Gerrard 3. Henry
Lúcio (Brazília): 1. Drogba 2. Eto'o 3. Ibrahimovic
Samuel Eto'o (Kamerun): 1. Messi 2. Iniesta 3. Xavi
Thierry Henry (Franciaország): 1. Messi 2. Eto'o 3. Xavi
Michael Ballack (Németország): 1. Messi 2. Lampard 3. Drgoba
Fabio Cannavaro (Olaszország) 1. Messi 2. C. Ronaldo 3. Iniesta
Iker Casillas (Spanyolország): 1. C. Ronaldo 2. Kaká 3. Messi

 

Forrás: Nso.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thechelseafc.blog.hu/api/trackback/id/tr171615888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása