HTML

Chelsea FC

Chelsea FC rajongói blog Hírek, átigazolási pletykák. stb.

Friss topikok

HTML

Linkblog

Interjú a Chelsea elnökével

2010.01.18. 15:50 :: Flashly

Bruce Buck, a Chelsea elnöke volt a vendége a klub televíziója péntek esti műsorának. A vezető beszélt a lehetséges átigazolásokról, a szerződéshosszabbításokról, a fiatalokról és a stadionról is.

Jó látni, hogy Deco is elkezdte az edzéseket.

Igen, jelenleg csak José Bosingwa sérült, de az ő felépülése is jól halad, szóval ez egy remek évkezdet.

Hogyan ment a meghallgatás a Sturridge-ügyben?

Érdekes volt. Daniel volt az egyik tanú, éretten és megfontoltan viselkedett, jobb volt, mint a Manchester City ügyvédje. 3,5 millió fontot kell fizetnünk most, mi 3-at ajánlottunk, míg a City 8-at kért, vagyis ezzel elégedettek vagyunk. Ezen kívül vannak pluszok, amelyek Daniel teljesítményétől függenek. Ha végül ezeket is ki kell fizetnünk, azért lesz, mert Daniel egy jó játékos. Ha 6-7 millióért lesz egy kiváló játékosunk, szerintem megéri.

Miért kellett felfüggeszteni az átigazolási eltiltást, ha nem akarunk új futballistát venni?

Ehhez jogunk volt, és a fellebbezés miatt meg is kaptuk. Nem tudtuk, mi történik januárban, és hogy őszinte legyek, az átigazolási időszak még nem zárult le, szóval nem tudjuk, mit tesz a klub.

Várható, hogy bárki távozik januárban?

Nem valószínű, hogy bármelyik játékos elhagyja a csapatot most.

Hogyan haladnak a tárgyalások Joe Cole-lal a hosszabbításról, tud valamilyen biztosítékot adni, hogy nem hagyja el a klubot?

Biztosíthatok mindenkit, személyesen én is nagy rajongója vagyok Joe Cole-nak, a tárgyalások folynak az ügynökével, és remélem, hamarosan lezárhatjuk ezt.

Sok fiatal van a keretben, az akadémia már eredményeket mutat fel?

Keményen dolgoztunk az elmúlt 5 évben, hogy fiatalokat hozzunk a klubhoz. Látható, Carlo ebben a szezonban adott nekik lehetőséget. Van 6-8 fiatal játékosunk, akikben hatalmas a potenciál, és ez nagyszerű a Chelsea-nek.

Mit gondol, milyen ítélet születik a Kakuta-ügyben?

Ez most a svájci Sportdöntőbíróság előtt van, és bár nem akarom jogi szempontból kommentálni az ügyet, szerintem a Chelsea jó helyzetben van. Az ügy már zajlik egy ideje, korábban a FIFA előtt volt. Mi nem vagyunk teljesen buták, nem kockáztatnánk egy eltiltást, ha azt hinnénk, hogy erre esély van. Ezek után teljesen megdöbbentünk a FIFA büntetésén. Még mindig azt hisszük, hogy jól állunk az ügyben, és a mi oldalunknak kedvezően döntenek. Azért kértük, hogy a büntetést függesszék fel, mert pár hónapja még nem tudhattuk, mi történik, mennyi sérültünk lesz, vagy adódik-e komoly esély igazolni valakit. Most már csak azért veszünk valakit, hogy lássuk Carlót meztelen szaladni a stadion körül (az olasz edző eddig mindig azt hangsúlyozta, hogy nem veszünk senkit – a szerk.). De komolyra fordítva, eddig is csak párszor használtuk ki a téli átigazolási időszakot. Csak azért nem veszünk valakit, hogy igazoljunk, akkor veszünk játékost, ha kell a csapatba, vagy jobb, mint egy mostani futballista. Egy játékosnak illeni kell a csapatba, és elérhető áron kell lennie.

A Readingnél kölcsönben lévő Ryan Bertrand az FA-kupában a Liverpool ellen szerepelt. Hogyan követik a kölcsönben lévő játékosok fejlődését?

Havonta egyszer a vezetőségi ülésen Frank Arnesen részletesen beszámol a kölcsönben lévő játékosokról. Nagyszerű program - orvosi és étrenddel kapcsolatos tanácsok, edzőket küldünk a meccseikre - áll rendelkezésre hogy kövessük ezeket a futballistákat. Mielőtt kölcsönbe kerül egy játékos, Arnesen beszél az adott csapat edzőjével, és csak akkor mehet a futballista, ha a kritériumok megfelelőek.

Mi a helyzet a stadionnal?

Azt szeretnénk, hogy 8-10 ezer fővel többen jöhessenek ki a meccsekre a Stamford Bridge-re, szerintem egy ekkora bővítés elég lenne. Nehéz ezt kivitelezni, de folyamatosan figyeljük a helyzetet. Nem tudjuk, hogy képesek leszünk-e bővíteni. A Stamford Bridge-ről viszont nem akarunk elköltözni. Egy 60 ezres stadiont a nagy rangadók kivételével nehéz lenne megtölteni.

Mivel a stadion kapacitása korlátozott, a Chelsea hogyan kelhet versenyre a nagy klubokkal, anélkül, hogy új játékosokat igazol?

Valóban sok nagy klubnak nagyobb bevétele van a jegyeladásokból, de az összes bevételhez más is hozzátartozik, mint a tévés bevételek és szponzorok. Utóbbihoz tartozik, hogy keressük a stadion neve értékesítésének lehetőségét. A jegybevétel lehet, hogy magasabb pár klubnál, de a többi területen mi is jól állunk. Mivel a név eladásán a Barcelona és a Manchester United nem gondolkodik, ebből olyan bevételünk lehet, ami nekik nincs.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thechelseafc.blog.hu/api/trackback/id/tr501682194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása