HTML

Chelsea FC

Chelsea FC rajongói blog Hírek, átigazolási pletykák. stb.

Friss topikok

HTML

Linkblog

Idegenben vertük meg másodosztályú ellenfelünket

2010.01.23. 15:54 :: Flashly

A mérkőzés első lehetőségére az első negyedóra végéig kellett várni, Jurij Zsirkov kényszerítőzött Frank Lamparddal, majd a visszakapott labdát az ötös bal sarkáról kapásból kapura zúdította, ám Andrew Lonergan jól zárta a szöget, és lábbal az alapvonalon túlra tudott tisztázni.

Hat perccel később egy szép Preston támadás végén egy bal oldali beadást csúsztatott meg Chris Brown, Hilário könnyedén hárította a próbálkozást.

A vendégek előbb Michael Ballack, majd Alex révén szabadrúgásból veszélyeztettek – utóbbi próbálkozása volt messze ígéretesebb –, ám gólt nem ők, hanem Nicolas Anelka szerzett – szezonbeli 11. találatát elérve: a francia támadó Ballack zseniális passzával lépett ki a 37. percben, majd védőjét egy az egyben megverve kapura lőtt, a labda Sean St. Ledger és Lonergan lábai között utat találva a hálóban kötött ki. 0–1

A 40. percben került sor a mérkőzés legnagyobb hazai lehetőségére, a sokadik jó beadást ezúttal is Brown fejére érkezett, bólintásába Hilárió csak beleérni tudott, így a labda a berobbanó Darren Carter elé került, aki egy méterről estében a kapu fölé lőtt – mentségére legyen mondva, éppen előtte pattant meg a játékszer.

A félidő zárásaként még Paulo Ferreira ágyúzott 20 méterről, kissé jobbról a jobb felső sarok irányába, ám kísérlete, ha kevéssel is, fölé szállt.

A második játékrész kezdéseként tovább növelte előnyét a Chelsea: Florent Malouda bal oldali szöglete után John Terry fejesét még hárította Lonergan, ám a labda így pont Daniel Sturridge elé került, aki közelről nem hibázott. 0–2

A vendégek a biztos előny tudatában visszavettek a tempóból, ám Anelka és Ballack összjátéka után még így is növelhették volna a különbséget, ez végül nem sikerült, mint ahogy  hazaiak szépítési kísérletei sem eredményeztek gólt, így 0–2-vel várták a csapatok az utolsó tíz percet.

A hajrában még egy tizenegyes gyanús eset, és pár Joe Cole lövés jelentett izgalmakat, ám Sturridge előbb nem kapott büntetőt, majd társa lövését – akaratlanul – háttal hárította, így az eredmény már nem változott, sikerével továbbjutott a Chelsea.

Preston North End–Chelsea 0–2 (Anelka 37., Sturridge 47.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thechelseafc.blog.hu/api/trackback/id/tr911695391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása