HTML

Chelsea FC

Chelsea FC rajongói blog Hírek, átigazolási pletykák. stb.

Friss topikok

HTML

Linkblog

Beharangozó: Hull City – Chelsea

2010.02.01. 20:54 :: Flashly

A hazai csapat: Hull City

Mini-töri
A gárdát 1904 júniusában alapították Hull City Association Football Club néven. A Hull városában élő sportszerető emberek már ezen időpont előtt is szerettek volna alapítani egy futball klubot, azonban Anglia e terülten abban az időben a rögbi dominált. A csapat nem ért el kiemelkedő sikereket, végig a másod, harmad vagy alacsonyabb osztályokban szerepelt, azonban 2007/08-as szezonban megtörtént az áttörés többek között Phil Brown mesternek köszönhetően, aki az első osztályban gardírozta a Hullt.

Amilyen jól kezdték az élvonalbeli szezont, olyan pocsékul is zártak, hiszen éppen, hogy bennmaradtak annak ellenére, hogy a dobogó legalsó fokán is álltak a Tigrisek. Apropó becenév. A csapat mez színéről, illetve annak mintázatáról kapta e nevet, hiszen a klub hivatalos színei a borostyán és a fekete, ezen csíkoknak köszönhetően a játékosok meze egy tigris bundájára hasonlít. Természetesen kabala állata is van a klubnak, ami nem is lehet más, mint eme nagy macska, aki a Roary névre hallgat.

Menekülés a győzelembe, avagy a kieső zónába tanyázó csapat
A Hull, amilyen jól kezdett az elmúlt szezonban, most olyan pocsék formát mutatnak. Utolsó bajnoki győzelmüket tavaly novemberben aratták, így nem csoda, hogy a Premier Leagueben az utolsó előtti, azaz a 19. pozíciót foglalják el. Amennyiben otthon tudják tartani kedd este legalább az egy pontot, talán már kiléphetnek a kieső zónából, de ezen feladat, az az a pont gyűjtés nem lesz egy egyszerű. Ezt a mérkőzés eredendően január első heteiben játszották volna, de a nagy havazás miatt elhalasztották február 2-ára a meccset. Ennek örülhetnek a City szurkolói, játékosai, hiszen, ha az eredeti időpontban kerül megrendezésre az összecsapás, szomorú vége lehetett volna, hiszen akkor a Chelsea bomba formában játszott, s öt rúgott gól alatt meg sem állt.

Mivel a meccs előtti éjszakán zárul le az átigazolási hónap Angliában, könnyen megeshet, hogy például a nyári szerzemény Stephen Hunt elhagyja a Tigriseket a Farkasok kedvéért és a Wolverhamptonhoz igazol. A legújabb hírek szerint azonban marad az ír játékos. Nem úgy, mint a magyar szélső Halmosi Péter, aki noha alig kapott lehetőséget az első csapatnál, de mégis csak Hull játékos, így essen róla is pár szó. A honi virtuóz visszatér Magyarországra, de nem a keleti szélre, korábbi klubjához a Debrecenhez, hanem a nyugati határ mellé, a Haladás csapatához kerül a szezon végéig, mint kölcsönjátékos. Érkező is van a Tigriseknél, még pedig a csatár Amr Zaki, aki akár kedd este be is mutatkozhat új csapatánál. A nagyobb nevek közül Jimmy Bullard az aki nem tudja vállalni a játékot, de sérült továbbá Ashbee, Ghilas és Marney.

A számok nem hazudnak

Nem bizony, s ha hisznek is neki Hullban…háát, nem számíthatnak sok jóra. A két csapat e mérkőzést megelőzően harminckilenc alkalommal csapat össze, s ezen találkozókból csupán négyet tudtak megnyerni a Tigrisek. Azonban az hozzá tartozik a történethez, hogy e sikereket egytől-egyig hazai pályán érték el. Utoljára huszonegy éve, 1988-ban verte meg a Hull City a Chelseat, hazai környezetben, korábbi stadionjukban a Boothferry Parkban. Ekkor 3-0 lett a találkozó végkimenetele. Azonban hol van már a ’88-as hó, mondhatni más szelek fújnak azóta, s jelenleg egyértelmű kettejük párharcában a Chelsea siker. Utóbbi öt találkájuk alkalmával, a Kékek tizenötször találtak be a City hálójába. Phil Brown fiai utolsó kilenc bajnokijukon nyeretlenek, öt döntetlen, négy vereség a mérlegük. Utoljára, mint korábban az már említésre került november 25-én, az Everton ellen sikerült nyerniük a Premier Leagueben 3-2 arányban hazai pályán. A Hull utóbbi harminc hazai bajnokijából csupán ötöt úszott meg kapott gól nélkül.

A vendégek: Chelsea FC

A derbi előtt
Mint ismeretes, vasárnap kerül megrendezésre a Chelsea-Arsenal, londoni derbi. Nagy fontossággal bír majd az a találkozó, hiszen ha ismét kikapnak az Ágyúsok, végképp kiszállhatnak a bajnoki címért folyó versenyből. De ne szaladjunk annyira előre, ahogy Ancelotti is mondta, most csak a keddi meccsel foglalkozzunk, s tegyünk mi is így.

Egyértelműen jó hír a vendégeknek, kevésbé a hazaiaknak, hogy visszatér Didier Drogba. Az elefántcsontparti csatár Angolából térti vissza Salomon Kalouval egyetemben a múlt héten, miután kiestek válogatottjukkal az Afrika kupából. Michael Essien már korábban visszatért Londonba, azonban ő sérülése miatt. Mint ahogy azt Ancelotti ma bejelentette, Ashley Cole játéka kérdéses, de Ricardo Carvalho és Deco ismét visszatér a csapatba. További sérültek Juliano Belletti és Jose Bosingwa.

Nem csak a sérültek borzolhatják a kedélyeket londoni részről, hanem a csapatkapitány, John Terry újabb botránya is. Most a napokban derült ki, hogy JT megcsalta feleségét Wayne Bridge korábbi kedvesével, s ez nagy felhördülést váltott ki Angliában, mind bulvár, mind válogatott téren. Voltak olyan hírek melyek szerint Fabio Capello ki teszi őt a csapatból, lehetett arról is olvasni, hogy elveszi tőle a csapatkapitányi karszalagot, de már Bridge is fenyegetőzött, hogy lemondja a válogatottságot, amennyiben nem hagyja el a Háromoroszlánosokat JT. Állítólag Capello végleges döntést március elején hoz az üggyel kapcsolatban.

Hasznos információk

A Hull City – Chelsea mérkőzést, kedd este, magyar idő szerint 20:45-kor játsszák. A találkozót élőben közvetíti a DigiSport. Az összecsapás játékvezetője Mark Clattenburg, két segítője Darren Cann és Scott Ledger, a negyedik számú asszisztens Chris Foy lesz. Jó szórakozást kívánunk és Come on Chelsea!

Forrás: Chelseafc.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thechelseafc.blog.hu/api/trackback/id/tr91721115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása