HTML

Chelsea FC

Chelsea FC rajongói blog Hírek, átigazolási pletykák. stb.

Friss topikok

HTML

Linkblog

Beharangozó: Chelsea – Manchester City

2010.02.27. 01:08 :: Flashly

Ancelotti vs Mancini, Terry vs Bridge

Érdekes, nosztalgikus hete van a Chelsea mesterének Carlo Ancelottinak, hiszen szerda este sikerei helyszínén a San Siro-ban járt csapatával és ősi riválisa az Inter, valamint Jose Mourinho ellen szerepelt csapatával. Szombaton is egy régi „cimborájával” csap majd össze Carletto méghozzá honfitársával, Roberto Mancinivel, aki egykor az Intert irányította, s jó néhány derbit vívtak egymással. De e találkozásuk lesz az első, ahol mindketten angol gárdát irányítanak.

A találkozónak másik pikantériája, hogy a botrány és így egyben címlaphős John Terry Wayne Brdige ellen játszhat, az angol sajtó legnagyobb örömére. Ki ne halott volna JT félrelépéséről, így azt nem is hánytorgatnám fel, s nem is tartozik a labdarúgáshoz, azonban az már annál inkább, hogy az egykori Chelsea bekk, Bridge, nem lesz ott a világbajnokságon, a nyáron, mivel lemondta a szereplését.

Az előzetes várakozások szerint, jövő hétvégén lehetett volna a szombati bajnokinak az úgymond visszavágója, hiszen ha a City megverte volna hét közben a megismételt FA kupa meccsen a Stoke Cityt, akkor ismét a Stamford Bridgere látogathattak volna, de így a Fazekason kirándulnak Londonba jövő hét vasárnap.

Ha már FA kupánál tartunk. A manchesteriek csatára Emmanuel Adebayor piros lapot kapott a szerdai meccsen, így nem léphet majd pályára szombaton a Chelsea ellen, s még három mérkőzésen. A togóin kívül hiányzik még a vendégek keretéből, (illetve játéka erősen kérdéses) Kolo Touré és Roque Santa Cruz. Aki viszont biztosan nem lép pályára az afrikai csatáron kívül, az Johnson, Petrov és Kompany. A nagy visszatérő az Égszínkékeknél Carlos Tevez, aki apa lett a közelmúltban, s most tért vissza Argentínából, miután egy kis időt töltött feleségével és újszülött lányával.

Hazai oldalon, nincs eltiltott azonban annál több a sérült. Szerda este, az Inter elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen sérült meg Petr Cech, aki egy hónapot kénytelen kihagyni a legrosszabb esetben. A cseh portáson kívül hiányzik még José Bosingwa, Michael Essien, Deco és Ashley Cole. Juliano Belletti már hét közben is ott volt a Chelsea keretében, de Ancelotti nem cserélte be, ellenben szombaton akár már kezdhet is.

A két gárda utoljára decemberben 5-én találkozott egymással, Manchesterben. A mérkőzés végeredménye 2-1 lett, de vendég játékos nem lőtt gólt, mondhatni, mind a három találatot hazai labdarúgó szerezte. A vezetést Adebayor szerezte meg a Chelseanek, mivel öngólt vétett, majd a félidő előtt betalált az ellenfél kapujába is. A második játékrészben Tevez is gólt szerzett, így megfordította és beállította a végeredményt.

Decemberben a Chelsea mélyponton volt, ennek tudható be e vereség és talán annak is, hogy a City ezt a találkozót megelőzően sorozatban nyolc(!) bajnokin döntetlent ért el, s ki voltak éhezve már a három pontra a Hughes fiúk. Azonban már más idők járnak, jobb formában van a Chelsea, noha kikaptak 2-1-ra a BL-ben, de az elmúlt évek statisztikái szerint nem győzni jár a Stamford Bridgere a Manchester City.

Utóbbi hét londoni kiruccanásuk alkalmával egyszer sem tudtak gólt szerezni. Amennyiben szombaton sem nyílik meg a gólcsap, akkor a City lesz a Premier League történelmének első olyan csapata, mely sorozatban nyolc egy azon idegen stadionban nem tudott gólt szerezni. És, hogy kilőhet gólt a vendégeknél? Carlos Tevez. Az argentin játékos, ha kezdő volt a Chelsea ellen gólt szerezett. Ez három találatot jelent, s mind a három gólt különböző klubok színeiben szerezte.

Roberto Mancini amilyen jól kezdett új csapatánál, olyan rosszul folytatta, hiszen eddigi 15 meccséből négyet bukott el csapatával, s ez rosszabb átlag, mint amit elődje Mark Hughes tudhatott magénak. Noha a manchesteriek a tabella előkelő ötödik helyén állnak, jó szereplésük a hazai sikereknek köszönhető, mivel idegenben tizenhárom mérkőzés során csupán hármat nyertek.

Még egy ok, hogy a papírforma szerint hazai siker születik majd szombaton, az az, hogy a Kékek az otthon megszerezhető 39 pontból idén 37-et otthon is tartottak. Sorozatban 37 találkozó óta nem kaptak ki otthon. Többek között Petr Cechnek volt nagy köze abban, hogy a csapat 13 bajnokin nem kapott gólt idén. Most nem áll rendelkezésre a cseh hálóőr, de van egy kiváló pótlója Hilario, ráadásul egy erős védelem szerepel a portugál előtt. A Kékek utóbbi három vereségüket 2-1 arányban szenvedték el, s mindig ők szerezték az első gólt.

Hasznos információk

A Chelsea – Manchester City angol első osztályú bajnoki találkozót, magyar idő szerint, szombaton, 13:45 perces kezdettel játsszák. A meccset élőben közvetíti a Eurosport 2. Az összecsapás játékvezetője Mike Dean, két segítője a partvonal mentén Bob Pollock és David Coote, a negyedikszámú asszisztens pedig Stuart Attwell lesz. Jó szórakozást kívánunk és Come on Chelsea!

Forrás: Chelseafc.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thechelseafc.blog.hu/api/trackback/id/tr631793884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása